Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsКитайските власти решиха да изтеглят спирателния кран на

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsКитайските власти решиха да изтеглят спирателния кран на
Коментари Харесай

Китай удари цените на металите: Властите ще започнат да продават резерви за първи път от 10 години

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pexels

Китайските управляващи взеха решение да изтеглят " спирателния кран " на пазара на индустриални метали, откакто цената на медта скочи на половина за една година, а цената на желязната руда скочи с 97% за седем месеца, написа finanz.ru.
Националната администрация за стратегически запаси на Китайската национална република реши да разпечата държавните запаси, с цел да охлади вътрешния пазар и да поддържа промишлеността, която страда от рекордно нарастване на разноските от 12 години.

Според Bloomberg мед, алуминий и цинк ще бъдат изхвърлени на пазара от китайски запаси. Металите ще се продават на партиди на заводи и производители. Обемът на продажбите към момента е незнаен.
„ Не сме виждали ликвидация на държавни железни запаси от години “, сподели Жа Джен, търговец на първични материали в Shanghai Dongwu Jiuying Investment Management.
За последно това се случи през 2010 г.: тогава алуминият и цинкът се продаваха от складовете, а преди този момент - през 2005 година, когато имаше дефицит на алуминий на китайския пазар.

В същото време управляващите ускориха контрола върху спекулативните позиции на стоковия пазар. Държавните компании бяха инструктирани да рапортуват за вложенията в стокови фючърси на задгранични тържища пред Комисията за контрол и ръководство на активите, както и да лимитират такива вложения, сподели един източник пред Bloomberg.

Разпродажбата на запаси и ограничения от финансовите управляващи " изпращат мечи сигнал към пазара ", споделя Жен. И пазарът го чува. Цената падна в сряда до най-малко 7 седмици - 9489 хиляди $ за звук. Фючърсите на никел падат за втори следващ ден и се търгуват на най-ниското равнище от края на май - 17 525 $ за звук, макар че са пробили границата от 20 хиляди при започване на февруари.
Цените на цинка отстъпиха от тригодишните върхове и спаднаха с 0,62% в сряда, откакто паднаха с 1,3% предния ден. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР